Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İlk Prosesör Tavsiyesi ME70 vs GT8

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

İnceleme İlk Prosesör Tavsiyesi ME70 vs GT8

İlk prosesör olarak kendime ucuz yollu uygun bir Pros. bakıyordum. İlk tercihlerim digitech ve zoom markalı ürünlerden yanaydı. Ancak bu markaların 300-400 tl civarındaki ürünlerinin kalitesi ve ilerde satmak istersem yaşayacağım sıkıntılardan dolayı biraz daha kaliteli birşeylere bakma ihtiyacı duymuştum. Nette yaptığım araştırmalar sonucu bütcemi biraz daha zorlayarak Boss etiketini talıyan kaliteli prosesörlerle karşılaştım. Ancak ton yazma ve efektler konusunda yeterli bilgim olmadığından, daha öncede hiç prossesör kullanmadığım için kullanımı basit ürünlere yönelecektim. Forumlarda GT8 için yazılmış bir çok yorum, bilgi mevcut ama ME70 hakkında fazla bir şey bulamadım.
    Sizlerin tavsiyesi hangi pedaldan yana olur, yorumlarınız nelerdir?
    Eminim ki bu ürünlerle ilgilenen ve hangisinden yana tercih yapacağını bilemeyen, karar veremeyen bir çok arkadaşımız vardır. Bu ürünleri daha önce detaylı olarak inceleyen, deneyen, kullanan arkadaşlarımız yorum yazarsa seviniriz.

boss me 70 i sadece pan musikte tesadüfen deneme şansım olmuştu. me serisinin diğer gt serilerine göre en belirgin farkı sanırım kullanımının analog tabana dayanması. yanlış anlaşılmasın analog bir alet değil tabiki sadece arayüz olarak öyle. birde boss un bazı analog drıve modellerini neredeyse olduğu barındırdığı söyleniyor. benim çok fazla kurcamala şansım olmadığı için bilmiyorum. eğer efect manyağı değilsen ve çok sık kullanmıyorsan gt serilerine kıyasla me 70 i tercih edebilirsin biraz daha düşük bir bütçeyle. ya da ona ayıracağın paranın biraz daha azını ikinci el bir gt8 e ayırabilirsin.

Yorum

metallicastic isimli üyeden alıntı Mesajı göster
      boss me 70 i sadece pan musikte tesadüfen deneme şansım olmuştu. me serisinin diğer gt serilerine göre en belirgin farkı sanırım kullanımının analog tabana dayanması. yanlış anlaşılmasın analog bir alet değil tabiki sadece arayüz olarak öyle. birde boss un bazı analog drıve modellerini neredeyse olduğu barındırdığı söyleniyor. benim çok fazla kurcamala şansım olmadığı için bilmiyorum. eğer efect manyağı değilsen ve çok sık kullanmıyorsan gt serilerine kıyasla me 70 i tercih edebilirsin biraz daha düşük bir bütçeyle. ya da ona ayıracağın paranın biraz daha azını ikinci el bir gt8 e ayırabilirsin.
      Metallicastic; hangisini alırsam alayım 2. el alacağım ve 2. el piyasasında fiyatlar hemen hemen aynı gibi.Sıfır fiyatlarına bakınca Gt8 biraz daha pahalı. Ama GT8 2. el satış ilanlarında çok fazla olduğu için olsa gerek fiyatı me70 e yakın.
      Seninde dedğin gibi ME70 daha kolay bir kullanıma sahip gibi gözüküyor. Zaten Me70 i bu yüzden tercihlerim arasına aldım. Ama birde GT8 kullanıcılarına bakıyorum, bir dünya GT8 kullanan var, forumlarda paylaşılan bir dünya bilgi var. Buda Gt8'in ME70e oranla daha çok tutulan bir model olduğunu gösteriyor. Bu yüzden de GT8 ile ME70 arasında karar veremedim

Yorum

ya en belirgin farkından bahsettim sana. sen kimin neyi ne kadar kullandığına bakma. bende gt8 kullanıyorum ama amfim olduğu için keyif almıyorum. ayrıca gt8 in drıve açısından çok da yeterli olmadığını bil efect leri bol ve kullanışlı. bu şeçim tamamen senin kişisel tercihlerine bağlı bu iki model arasında çok fazla kalite farkı yaşamıcaksın zaten emin ol
        Son güncelleyen canKUTTT; 07-04-2010, 01:56.

Yorum

Ben şu an ME70 kullanıyorum,alma nedenim ise şu oldu.550 liram varken analog ekipman toplayayım dedim,boss overdrive-chorus-eq alacaktım.zuhalde deneme şansım olmadı bi pan'da deneyeyim dedim.neyse bu alet gözüme çarptı zaten yeni yeni çıktığı içinde duymuştum merak ettim denedim.Metal Zone' pedalımı önüne koydum boost seçeneğini seçtim prosesörden delay-reverb verdim inanamadım ya sanki önümde ayrı ayrı pedallar varmış gibiydi Zaten tanıtım bilgilerinde yazıyor,od-1 aynen yerleştirilmiş.GT-8 çok sevilen bir alet ama distortion efektlerinin dijital olduğu söyleniyor.Ama me70den beri bir kere bile metal zone'umu kullanmadım öyle diyeyim mesa boogie amfi modellemeyi açıyorum oh mis,ayrıca içerisinde vox fender marshall modellemeleri de var ve gerçekten analog tadında bir alet.GT-8i deneyip de tatmin kaldıysan tabi sen bilirsin ama ben şahsen çok severek kullanıyorum bu aletii,fiyatı da çok hoş.

hatta bu aletle yaptığım kayıtlar da var istersen bakabilirsin,hiç ekleme yok direk prosesör=> bilgisayar olarak yapmıştım.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
          Initializing Tabs & loading Content...
          Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
          X